Hogyan csináljunk magunknak manikűrt?

Mindegy, hogy milyen körmöt szeretsz,  a hosszút, vagy a rövidet, egy kicsiny odafigyeléssel mindegyik  remekül tud kinézni.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lépései:

 1. Mosd meg és szárítsd meg a kezed.
 2. Használj kétoldalas reszelőt. Reszeld a körmeidet egy húzással és ne oda vissza. Kerüld a sarkokat, azok gyengíthetik körmöd.
 3. Kezdheted megformázni a körmeid. A legkedveltebb forma az ovális, de olyat válassz, ami a legjobban illik az ujjad formájához.
 4. Ellenőrizd, milyen munkát végeztél. Húzd végig a körmöd egy régi harisnyán, és akkor jó, ha az nem szakad ki.
 5. Kend fel a lágyítót a körömbőrre. Várj pár percet a hatásra.
 6. Rakd a kezed egy tál meleg vízbe és áztasd egy pár percig.
 7. Óvatosan told fel a körömbőrt. Ez egyáltalán nem fájdalmas, ne félj tőle.. Feltolás után óvatosan vágd le a felesleges bőrt.
 8. Használj kézkrémet, majd kezdd el a tenyeredet masszírozni a hüvelykujjaddal. Ez serkenti a vérkeringést. Ha megmasszíroztad az egész kezed, végezd el ugyanezt a műveletet a másikon is.
 9. Mielőtt a színt felvinnénd alaposan meg kell tisztítani a körmöt. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy egy körömlakklemosóba mártott fültisztító pálcikával, vagy vatta koronggal végigtörölöd az egész körömfelületet. Ha végeztél, a köröm készen áll a festésre.
 10. Rakj egy kevés lakkot az ecsetre és fess a köröm közepére egy csíkot. Színezd be a két szélét is a körömnek. A három csíknak teljesen be kell fednie a körmöt. Várj pár percet mielőtt a második réteget felviszed.
 11. Miután a lakk megszáradt, kend fel a fedőréteget. Ne hagyd ki ezt a lépést, mert hosszabb életű lesz tőle a manikűr és egészségesebb a köröm.
 12. Végezetül fertőtleníts le minden eszközt amit használál és ha megszáradtak, rakd el őket a következő alkalomra – talán egy francia manikűrre.