Tippek- hogyan maradjon a körmünk erős és szexi, körömápolás házilag

Amikor összeírod a bevásárló listát, amikor számot ütsz be a telefonodba, mikor mosogatsz, vasalsz, pucolod az ablakot, vagy ezer más dolgot csinálsz, amit egy nőnek minden áldott nap el kell végeznie, a körmeid állapota bizony a szemed elé kerül.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

A kezünk szerves része mindennapi életünknek, mégis a mindennapi nyüzsgéssel és tevékenységeinkkel anélkül kockáztatjuk egészségét, hogy észrevennénk. Szánjunk rá naponta, vagy legalább hetente pár percet, hogy ellenőrizzük körmeink állapotát, színét és mintázatát.

A következő tippek segítséget nyújtanak körmeid egészségének és minőségének javításában.

Egészséges körmök
Igyál sok vizet. Hidratáld testedet az egészséges körmök elérése érdekében.

Folytass diétát az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) által meghatározott vitaminszükségletek alapján. A körmeid reagálnak az egészségi állapotodra és a diétádra. Hacsak az orvos másként nem rendelkezik, növeld az A-vitamin, C-vitamin, kalcium, folsav, fehérje, B12-vitamin és a cink napi beviteli mennyiségét.

Naponta manikűrözz, hogy elkerüld a repedéseket, körömbetöréseket.

A körmöd állapota függ az egészséges diétádtól. Vedd komolyan!

Körömfestési tanácsok
Használj gyorsan száradó körömlakkot, időt spórolhatsz vele.

Átlátszó fedőlakkal fejezd be, hogy fényt és ragyogást adj nekik.

Kezdd egy alapréteggel, hogy erősítsd és védd a körmeid

Hogyan előzzük meg a körömbetörést, vagy a törékeny körmöket
Kerüljük  körmünk eszközként való használatát! Szóval semmi piszkálás, kaparászás, ásás, csípés, stb. Tudod, miről beszélek!

Növeld diétádban a kalcium mennyiségét

Keveset használj alkoholt tartalmazó termékeket, mint pl. illatos testápolót. Ezek a termékek törékennyé teszik a körmöt.

Viselj gumikesztyűt olyan házimunkák végzése során, ahol kezed folyamatosan vízben ázik, vagy erős vegyszerekkel, tisztítószerekkel érintkezhet.