Francia manikűrt készítés magunknak?

A divatszakértők mind máshogy állnak a francia manikűrhöz. Van, aki szerint már idejét múlt és eljárt felette az idő és van, aki szerint ez egy klasszikus stílusa a körmöknek és ezáltal soha nem megy ki a divatból. Bármit is hisznek a divatguruk, rengeteg nő kér francia manikűrt az egyszerűsége és természetes hatása miatt, mivel a francia manikűr egy olyan tiszta és ápolt megjelenést kölcsönöz a körömnek, ami egyáltalán nem hivalkodó. Külleme az ápoltság érzetét kelti mindenkiben.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Mi az a francia manikűr?
A francia manikűr egy olyan technika, ahol a köröm végét fehérre, a többi részét pedig egy természetes hatású rózsaszín vagy nagyon halvány bézs színre festjük. A francia manikűr a rövid és a közepesen hosszú körmökön áll jól.

Mielőtt elkezded a francia manikűrt, ügyelj arra, hogy gondosan előkészítsd a körmödet. Először is a régi körömlakkot körömlakklemosóval alaposan távolítsd el, majd vízzel és szappannal alaposan tisztítsd, végül reszelővel formázd őket. A körömre nőtt bőrt szintén el kell távolítani.

Ha a tisztítással készen vagy, felviheted az alapot. Ez az alap legyen vékony és egyenletes. Ezután rakj tip sablont a körmödre. Ennek a köröm alsó részét kell eltakarnia, úgy hogy kövesse a köröm természetes fehér vonalát. Ha ezzel készen vagy, kend fel a fehér lakkot a körmöd szabad részére és hagyd megszáradni. A fehérre festett rész maradjon vékony. Ha a fehér részt túl vastagra csinálod, az összképet rontod.

Ha a fehér lakk a körmödön megszáradt eltávolíthatod a tip sablont, majd fesd be a köröm többi részét a bézs lakkal. Előfordulhat, hogy ebből a lakkból két rétegre lesz szükség. Ezután egy réteg top coatot (gyorsszárító fedőlakkot) vigyünk fel a felületre. Ez az utolsó lépés: A top coat felvitele után szárítsd meg a körmöd, és győződj meg róla, nem e ragad még. Csak ezután használd a kezed bármire a kezed. Hogy megőrizd a francia manikűr ápoltságát és mutatósságát, egy extra réteg top coatot felvihetsz rá minden este.

Egyszerű kinézete ellenére a francia manikűr igen bonyolult tud lenni. A legtöbb drogériában és szépségápolással foglalkozó boltban lehet kapni kifejezetten francia manikűr készleteket. Ha segítségre van szükséged, ezeknek a készleteknek nagy hasznát veheted.

Ha ki szeretnéd próbálni a francia manikűrt, de magadnak nem mered megcsinálni, egy szépségszalonban bármikor segítségedre lesznek. Általában drágább, mint az egyszerű körömfestés a hozzá szükséges kellő kézügyesség miatt. Lehet, hogy drágább, de megéri.