Színes zselék

Néhány dolog, amit jó tudni a színes zselékről, mielőtt valaki vásárlásra szánja el magát vagy használni kezdi őket. A színes zselékről általában elmondható, hogy lágy állagúak, könnyen keverhetőek egymással a színek, sokkal folyékonyabbak, mint az építésre használható zselék.  Pontosan emiatt nem is használhatóak önmagukban műköröm építésére, mindenképpen egy már meglévő alapra kenjük, hiszen díszítésre szolgálnak.A színes zselék lehetnek csillámosak, metálosak, gyöngyház fényűek, mattak, teltszínűek és vízszerűek.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Piros színes zseléEzüst színes zseléPiros csillam színes zseléGyöngyház barack színes zselé

Annak ellenére, hogy a csillámos zselét „kikeverhetjük”, érdemesebb egy már készen lévő tégellyel megvásárolnunk, mert egy építő zselé nem elég lágy ahhoz, hogy lakkozó mozdulatokkal felvihessük vagy könnyen elkeverhessük más színes zselékkel.

Vásárláskor érdemes harmonizáló színeket összeválogatni, vagy a zselé színéhez megfelelő díszeket választani.

Átmenet készítéséhez használjunk pontozótűt, aminek gömbölyű fejével könnyen keverhetjük a színeket. Minél simább átmenetet szeretnénk, annál tovább „kevergessük”, minél rusztikusabb hatást, annál nagyobb mozdulatokkal csináljuk. Mindig a köröm teljes felületén végezzük el a körözést, mert így kapunk törések nélküli átmenetet.

Íme néhány kép, hogy mire lehet felhasználni a színes zselét.

Színes zselés átmenetes műköröm

Színes zselés átmenetes műköröm

Színes zselés átmenetes műkörmök