Farsangi műköröm diszítések készítése egyszerűen

Készen állsz egy kis farsangi mókára? Miért ne ülnénk össze pár barátnővel, egy pizzával és light kólával egy kis köröm bulira? Nem számít, hogy fiatal vagy, vagy idős, ezeket a ragyogó és szórakoztató ötleteket bárki kipróbálhatja. Ami pedig a legjobb benne, hogy egyik sem fog a pénztárcádnak fájni.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Farsangi köröm buli hozzávalói:

  • A legjobb barátotok, anyukáitok, húgaitok, nővéreitek, akár a nagymamáitok is, minél több, annál jobb!
  • Annyiféle lakk, ahányat csak elő tudsz szedni a szekrényedből. ( Ez egy jó indok arra is, hogy végre rendet rakj benne.)
  • Sok átlátszó körömlakk.
  • Egy hajszárító, ami alacsony hőmérsékleten is tud üzemelni.
  • Különböző csillogó körömdíszek, flitterek, levonók, csillámok.
  • Egy asztal, amit körbe tudtok ülni és nem baj, ha maszatos lesz.
  • Törlőkendő és körömlakklemosó, csak a biztonság kedvéért.

Kezdetekben használhatod a következő díszítési ötleteket.

Csajos csillámok
Készítsd el a saját csillámos körömlakkodat. Ez nagyon egyszerű. Válassz egy alapszínt, ezt vidd fel egy rétegben, majd rögtön szórj csillámport a még nedves körömlakkra. Bármilyen színű csillámport használhatsz. Akár még csinálhatsz szivárványosat is, vagy épp rajzolhatsz csíkokat is a csillámból. Használd a hajszárítót a körömlakk megszárítására.
Végül a mintára vigyél fel egy vékony réteg átlátszó körömlakkot, hogy „bezárd” a csillámport és hogy ne legyen érdes a felülete.(Ez egy jó tipp a kiszakadt harisnyák ellen is!)

Szezonális minták
Miért ne próbálnád ki a szezonális minták kivágását egy vastagabb kártyából? Készíthetsz hópelyhet, csillagot, hóembert, stb. Amint elkészült a sablon, helyezd a megfelelő pozícióba. A körömlakk ecsetéről távolítsd el a fölösleges körömlakkot, így megakadályozod, hogy a lakk a minta alá folyjon. Használj lila körömlakkot és meglátod milyen szenzációs mintás körmöket kapsz. Végezetül ne felejtkezz el a fedőlakkról sem, hogy rögzítsd a lakkot.

Nyomdázás
Fogj egy régi szivacsot és vágj le belőle vékony formákat, amiket a nyomdázáshoz fogsz használni. Ez eléggé bonyolult tud lenni, úgyhogy maradjunk inkább az egyszerűbb mintáknál, mint pl. a kör, vagy a háromszög. Fesd ki a körmeidet egyszínűre, hogy az ötletek bármilyen kombinációja felhasználható legyen. Ha az alap megszáradt, fesd be a szivacsot és nyomdázz a körmödre. Ha a minta nem olyan lett, mint ahogy elképzelted, próbálj meg pontozva nyomdázni a körömre, ezzel egy ködös, foltos hatást adva neki. Vigyázz, ne legyen túl sok rajta, mert az már csúnya.

Crazy Lady
Ha kicsit különcnek érzed magad, ez lesz a te világod! Miért ne raknál különböző klassz dolgokat a körmödre?!
Fess alapot egy olyan világos színnel, amilyennel csak szeretnél. Akár használhatod a technikák kombinációját is, mint a csíkok, vagy pöttyök, hogy létrehozz egy igazán merész hatást. Fogj egy kis körömragasztót, majd óvatosan helyezd a körömbe a díszítésre szánt dolgokat, mint pl. tollat, vagy csillag alakú flittert. Ezt a díszítést összhangba hozhatod a ruháddal, ékszereiddel, vagy akár a hajad színével, mely garantálja, hogy a szobában mindenki téged figyel majd.

Funky Freehand
Ha a művészi képességeid nem igazán kifinomultak, ezt úgy fogod hívni, hogy a „Mester szint”.
Próbáld meg a színeket közvetlenül a körmödön összekeverni. Használhatsz csíkokat, pöttyöket, vagy akár elkészítheted a saját mintáidat is. Fedő lakkal fejezd be a munkát és várj míg megszárad.